Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tanec u tyče- cvičení s příchutí zakázaného ovoce

8. 12. 2010

Pole dance nebo-li tanec u tyče už dávno není spojován jen s provokativním vrtěním striptérek. Naopak! Tanec u tyče je ve světě uznávaným tancem stejně jako balet, valčík nebo třeba salsa. Obsahuje gymnastické prvky, akrobacii, moderní a volný tanec. Podle četnosti tanečních nebo gymnastických prvků pak rozlišujeme pole dance a pole fitness. Přestože jsou tanečnice celkem spoře oděné, pole dance rozhodně nemá nic společného se svlékáním se nebo něčím vulgárním. 

Tanec u tyče je u nás poměrně novou záležitostí a cvičí se pouze v několika městech v republice – např. Praha, Brno, Plzeň, Opava. I přesto si tato novinka získala řadu nadšených „tanečnic“. V zahraničí (zejména ve Velké Británii, USA či Austrálii) je Pole dance již tradičně zařazován do programu fitness center.

 Tento tanec se těší velké oblibě hlavně proto, že spojuje svůdnost a eleganci s hodně účinným posilováním. Výsledky se dostavují poměrně brzo. Při tomhle tanci se zapojují úplně všechny svaly. Nejrychleji jsou asi vidět výsledky na rukách, které sílí v podstatě s každou hodinou, ale i záda, břicho, nohy a zadeček rozhodně nezůstávají pozadu.

Je to nenásilná a velmi zábavná forma posilování a tvarování těla. Vždyť které jiné cvičení nám zároveň vylepší postavu i sebevědomí a dodá sexappeal.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pole Dance

(poledancer, 13. 11. 2011 16:24)

Stránka pro nadšence Pole Dance:
http://poledancing.pl